Beelden en objecten in glas

 

Voorafgaand aan het ontstaan van de uiteindelijke beelden speelt een heel proces van schetsen, tekenen en fotograferen. Om mijn ideeën te verbeelden kies ik graag mathematische vormen als cirkels en driehoeken omdat deze objectief zijn. Ritme en helderheid zijn voor mij belangrijke elementen. Aan de cirkel en de spiraal die vaak terugkeren in mijn werk verbind ik een symbolische betekenis.

Natuurlijke structuren

Ik ben een natuurmens en wandelen is een grote passie. Al lopende op moeder Aarde voel ik me erg verbonden met landschappen, de elementen en al wat groeit en bloeit. De laatste jaren is in mijn werk een afspiegeling te vinden van veel van die zaken die ik onderweg tegenkom en heb ik persoonlijke theorieën ontwikkeld over wat ik waarneem. Zo bestaan in mijn belevingswereld maar enkele grote structuren in de natuur, een soort bouwschema’s.

Vergelijk de vorm van een bladskelet met de bloedsomloop van een mens: dezelfde vormen. Of de doorsnede van een boomstam, de jaarringen, met een doorsnede van een preistengel en die weer met de vingerafdruk van een mens. En deze weer met de kringen in het water als je er een steentje in gooit. In mijn belevingswereld is de natuur opgebouwd rond enkele grote basisstructuren. Zo heb ik o.a. ontdekt: de spiraalstructuur; de stralenstructuur; de cirkelvorm; kristallen. Weinig of niet ben ik tot nu toe tegengekomen natuurlijke vierkanten of rechthoeken maar misschien moet ik de sterrenhemel eens wat beter bestuderen.