Taxeren

Op Hoeve Rijlaarsdam kunt u ook terecht voor taxaties van kunst. Er zijn twee soorten taxaties: mondeling en schriftelijk. Een mondelinge taxatie kost 25 euro, excl. b.t.w. en is een globale waardebepaling. Het kunstwerk moet daarvoor bekeken worden.
Wij onderscheiden twee soorten waarderingen als het gaat om een schriftelijke taxatie: verzekeringstaxaties en economische waarderingen. Een verzekeringstaxatie voorkomt discussie met de verzekeraar in geval van diefstal, brand- water- of andere schade. En het geeft richting voor inboedelverzekeringen. Een economische waardering is nuttig als het gaat om successie, onderlinge verdeling of andere financiële doelen. Een schriftelijke taxatie kost 75 euro, excl. b.t.w. Bij veel verzekeringsmaatschappijen is het inmiddels vereist dat kunst elke drie tot vier jaar jaar opnieuw wordt getaxeerd. Als uw schriftelijke taxatie minder dan vijf jaar geleden door ons is verricht, krijgt u vijftig procent korting op een hertaxatie.

Restaureren

Als een kunstwerk beschadigd is of schoongemaakt moet worden, ontvangt u van Hoeve Rijlaarsdam eerst een prijsopgave voordat eventuele herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. De meest voorkomende werkzaamheden is nicotine verwijdering, scheurtjes of gaten in doeken repareren, of opnieuw vernissen. Als een schilderij in heel slechte staat verkeert kan het opnieuw worden bedoekt en een paneel kan worden geparketteerd, als het bijvoorbeeld kromgetrokken is.
Wij adviseren u uiteraard ook over welke reparatie uw schilderij waard is. Wij werken samen met gerenommeerde restaurateurs op diverse vakgebieden dus wij kunnen nagenoeg elke reparatie voor u verzorgen.