Galerie & Beeldentuin

Hoeve Rijlaarsdam in Nieuwkoop heeft zich in drie decennia ontwikkeld tot een internationaal bekend centrum waar kunst verkocht, bezichtigd, gerestaureerd én getaxeerd wordt. De voormalige boerderij huisvest nu een galerie en een beeldentuin. De galerie biedt plaats aan een unieke collectie werken uit de 19e en 20e eeuw. En in de beeldentuin, van maar liefst twee hectare groot, zijn collecties te bewonderen van fraaie bronzen beelden en bijzondere sculpturen van keramiek en glas. Hoeve Rijlaarsdam is prachtig gelegen in het Groene Hart en van maandag tot en met woensdag open op afspraak. En van donderdag tot en met zaterdag van 10 uur tot 17 uur en op zondag van 13 uur tot 17 uur. Parkeren is gratis op eigen terrein.

Tal van activiteiten

Bij Hoeve Rijlaarsdam Galerie & Beeldentuin kunt u kunst kopen, bezichtigen, laten restaureren én taxeren. De hoeve is landelijk gelegen, midden in het Groene Hart. Het bezichtigen van de galerie en beeldentuin kunt u combineren met een bezoek aan theehuis De Hooiberg, gelegen op hetzelfde terrein, waar u koffie en taart kunt nuttigen. Bij mooi weer is het terras met weids uitzicht open. Het hele jaar door worden op Hoeve Rijlaarsdam tal van activiteiten georganiseerd zoals workshops, lezingen, proeverijen en ontmoetingen met kunstenaars. Raadpleeg daarvoor regelmatig de agenda op deze website.

Zoals de zon de bloemen kleurt, zo kleurt de kunst het leven’

Wat kunnen wij voor u betekenen?

  • Kunst aankopen
  • Taxaties
  • Restauraties

Galerie

Hoeve Rijlaarsdam beschikt over drie expositieruimten die al een belevenis op zich zijn. Een deel van de collectie is te bezichtigen in een voormalige stal die prachtig is verbouwd. Het naastgelegen koetshuis biedt onderdak aan weer een ander deel van de collectie. En de grote zaal biedt structureel plaats aan de vele tentoonstellingen en exposities. Alle tentoongestelde werken zijn van gerenommeerde kunstenaars en te koop. Hoeve Rijlaarsdam staat garant voor kwaliteit en persoonlijk advies.

Beeldentuin

Voor wie op zoek is naar een uniek beeld in huis of tuin, biedt Hoeve Rijlaarsdam gegarandeerd uitkomst. De beeldentuin is twee hectare groot en biedt plaats aan gemiddeld zo’n zeventig sculpturen. Van realisme tot abstract en van brons tot plastiek. De grootte van de beeldentuin zorgt ervoor dat alle sculpturen optimaal tot hun recht komen. Ook hier geldt: alle werken zijn van gerenommeerde kunstenaars en te koop.